گشت و گذار

دانلود برنامه و نرم افزار های جدید - بازی - خبر های جدید - عکس - موزیک و فیلم - Save و تینر بازی ها - GMAIL رایگان

گشت و گذار

دانلود برنامه و نرم افزار های جدید - بازی - خبر های جدید - عکس - موزیک و فیلم - Save و تینر بازی ها - GMAIL رایگان

بیانیه جبهه مشارکت ایران اسلامی در رابطه با نتایج انتخابات ریاست

جبهه مشارکت ایران اسلامی در رابطه با نتایج انتخابات ریاست جمهوری بیانیه‌ای صادر کرد. متن کامل بیانیه به این شرح است: انتخابات نهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران با همه فراز و نشیب هایی که در مسیر برگزاری آن...


جبهه مشارکت ایران اسلامی در رابطه با نتایج انتخابات ریاست جمهوری بیانیه‌ای صادر کرد. متن کامل بیانیه به این شرح است:
انتخابات نهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران با همه فراز و نشیب هایی که در مسیر برگزاری آن به وقوع پیوست به پایان رسید و حضور مردم در صحنه انتخابات جلوه ای روشن از مواهب دموکراسی و مردمسالاری را به نمایش گذارد.
فارغ از تمهیدات و نتیجه ای که در دو مرحله این انتخابات رقم خورد، اصل برگزاری این انتخابات و رقابت های معنادار انتخاباتی صورت گرفته در آن به گرایش های نگران از دموکراسی نشان داد که می توان با اطمینان خاطر به سلایق مختلف موجود در جامعه میدان داد بی آنکه از بالا گرفتن رقابت های انتخاباتی و طرح دیدگاه ها و مطالبات قشرها و گروه های مختلف سیاسی و اجتماعی نگران بود.
با این حال نمی توان کتمان کرد که انتخابات دور نهم ریاست جمهوری فاصله قابل توجهی با استانداردهای پذیرفته شده در فرآیندهای دموکراتیک داشت. در این دوره به دلیل سازمان یافتگی و پیچیدگی بیشتر جریان اقتدارگرا، علاوه بر حساسیت نسبت به آزاد و عادلانه بودن انتخابات، سلامت ساختار انتخابات بیشتر مورد تهدید قرار گرفت که در هر دو مرحله مورد نقد جدی حاضران در رقابت های انتخاباتی و سایر سلایق سیاسی که فرصت حضور تمام عیار نیافتند، بود.
تمهیدات برگزاری این انتخابات در حالی صورت گرفت که احزاب و سازمان های سیاسی اصلاح طلب در اثر اقدامات و فشارهای شدید بخش هایی که از حاکمیت از حق برخورداری رسانه و امکانات سازماندهی ارتباطات مردمی محروم بودند وحتی امکان رسانه ای اندکی نظیر روزنامه اقبال نیز شتاب زده و بهانه جویانه از اصلاح طلبان ستانده شد و در برابر آن رقبای محافظه کار و افراطی با دست باز در میدان سیاست جولان می دادند. با این وجود اصلاح طلبان به لحاظ مبنایی پذیرفته بودند که چنانچه حداقلی از آزادی و عادلانه بودن در انتخابات وجود داشته باشد بار مشارکت در انتخابات را بر دوش بکشند تا روند دموکراسی و اصلاحات شکننده و برگشت پذیر نشود، متأسفانه آنچه رخ داد خارج از قواعد مرسوم دموکراتیک بود، چون با تمهیدات خاص، یک حزب پادگانی بدون نام و نشان و شناسنامه سیاسی و با امکانات گسترده و غیرقانونی و استفاده از بودجه ها و امکانات رسمی به طور نگران کننده ای سلامت این انتخابات را نشانه گرفت و عملاً با سازمان سراسری خود نتیجه انتخابات را به سمت و سویی سوق داد که حتی خوشبین ترین محافظه کاران نیز تا این حد این اتفاق را پیش بینی نمی کردند.
مداخله گسترده ای که این جریان نظامی سیاسی با بهره گیری از نفوذ از پیش تدارک شده خود در امر نظارت و نیز سازماندهی گسترده تبلیغی در نهادها و مراکز خاص رأی گیری صورت دادند چنان مشهود بود که حتی شخصیت های صبور و آرامی نظیر آقایان کروبی و هاشمی را به واکنش های اعتراض‌آمیز واداشت و در نظر اکثر نیروهای سیاسی سلامت انتخابات را به طور جدی مخدوش ساخت، باید گفت عامل نخستی که اصلاح‌طلبان و اعتدال‌خواهان را در این انتخابات به شکست واداشت باید در سازماندهی پادگانی نیرویی رها از هر نوع نظارت و کنش دانست که موجب شد تا دموکراسی در برابر اقتدارگرایی گامی به عقب گذارد.
این واقعه نشان داد که دستاوردهای اصلاحات در برابر نظامی‌گری مداخله‌جویی که حتی روحانیت معتبر و وارسته شیعه و اصولگرایان متدین و رقیبان متفاوت محافظه کار را نیز دیگر در کنار خویش تحمل نمی کند، بسیار شکننده و در آستانه خطری جدی قرار گرفته است. از این رو هوشیاری و حضور مدبرانه نیروهای سیاسی اصلاح طلب در عرصه سیاسی کشور و حفظ انسجام و ائتلاف‌های ارزشمندی که در دوران انتخابات شکل گرفت، تنها راه مقابله با فزون خواهی جریان اقتدارگرای نظامی است.
جبهه مشارکت ایران اسلامی تلاش خواهد کرد در آینده تحلیل و نقد جامع و همه جانبه خود از چرایی و چگونگی رخداد چنین نتیجه‌ای در انتخابات و چشم اندازهای آینده کشور و نیز برنامه عمل و انتظارات خود در شرایط آتی سیاسی کشور را بیان کند و در آن با تبیین توانایی ها و نقد شیوه های خود، جنبش اصلاحات و مخالفان اصلاح‌طلبی و نیز تأثیر مداخلات هسته سخت قدرت و تفکر نظامی‌گری در فرآیند نوپای دموکراسی در ایران بپردازد.
بدیهی است که تنگناها و فشارهای پیدا و پنهان بر اصلاح‌طلبان و روشنفکران و فعالان سیاسی و اعمال محدودیت ها برای حضور فعال و با نشاط در عرصه سیاست و فرهنگ موجب شد که نقطه کانونی خواسته های اصلاح طلبان بر «آزادی» تمرکز یابد و این نیروی فعال جامعه نتواند به میزان توان مقدور خود بازگو کننده و پژواک صدای طبقات محروم جامعه باشد. واقعیت آن است که جامعه امروز ما علاوه بر مطالبات آزادیخواهانه و ضد استبدادی، عطف توجه ویژه ای به مسأله عدالت اجتماعی، فساد موجود در سازوکارهای حکومت، فقر و تبعیضات ناروای سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و معیشتی که بار آن بر دوش این طبقات محروم و کم درآمد جامعه سنگینی می کند، دارد و البته این به رغم اصلاحاتی است که در ساختار اقتصادی و اجتماعی در دوران پس از دوم خرداد 76 صورت گرفته است. جنبش اصلاح طلبان پیشرو در این مرحله توانست به رغم محدودیت ها و تضییقات دستاوردهای بزرگی در دفاع از دموکراسی و طرح حقوق اساسی ملت داشته باشد، اما تردیدی نیست که قشرهای گسترده‌ای از جامعه ایرانی که می خواهند در سرنوشت خویش مؤثر باشند، در پی آنند که از مواهب رشد و توسعه کشور عاجلاً برخوردار گردند. اگرچه در برنامه انتخاباتی دکتر معین مسأله عدالت و تأمین اجتماعی مورد ملاحظه جدی قرار گرفته بود اما این مسأله محوریت تبلیغاتی پیدا نکرد اما روند انتخابات فرصتی را فراهم آورد که صدای این بخش جامعه بیشتر به گوش جریان‌های سیاسی اصلاح‌طلب برسد و طبیعتاً اگر شایسته برخورداری از نعمت دفاع از حقوق ملت باشیم لازم خواهد بود که در برنامه عمل آینده خویش به مضمون این صدا توجه ویژه‌ای نماییم و دامنه فراگیری همراهان اصلاحات را از نخبگان و اجزاء طبقه متوسط گسترش دهیم تا طبقه محروم اما ترقی خواه جامعه ایران نیز همراهی شاداب‌تر و پیگیرانه‌تری با جریان اصلاح طلبی در ایران داشته باشند.
جبهه مشارکت ایران اسلامی به عنوان جریانی حساس نسبت به آرمان‌های والای انقلاب اسلامی و برآمده از متن اصلاحات از این پس خواهد کوشید که رهیافت‌ها و تجربه‌های پرهزینه و گرانقدر خود را در افق جدیدی از فعالیت های مدنی و قانونی با جدیت و صراحت پی گیرد. ما با قدردانی فراوان از نامزد انتخاباتی خویش جناب آقای دکتر معین دستاوردهای ارزنده ایشان و گروه ها و شخصیت های همراه را در این دوره به عنوان بخش مهمی از تلاش‌های ماندگار جنبش اصلاح طلبی در ایران به جد پاس خواهیم داشت.
اکنون که به هر تقدیر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری اعلام شده است جبهه مشارکت به نتیجه آن تمکین می‌کند و اعلام می‌دارد به انتخاب اکثریت مردم ایران احترام می‌گذارد و برای جناب آقای دکتر محمود احمدی نژاد به عنوان ششمین رئیس منتخب جمهوری اسلامی ایران آروزی توفیق می‌نماید.
امیدواریم رئیس جمهور منتخب اکثریت مردم ایران از این پس که تمام نهادهای انتخابی و انتصابی از یکدستی و همسویی کامل برخوردار شده اند بتواند به مطالبات همه ملت ایران و به ویژه تعهد به وعده‌های گسترده خود در از میان بردن فساد و فقر و تبعیض و ساختن جامعه امن و با نشاط پاسخ گوید.
برای ساختن ایرانی آباد و آزاد و سربلند به عنوان یک جریان سیاسی منتقد و منصف، برای توفیق ایشان در این راه تلاش خواهیم کرد و گمان می‌کنیم به عنوان حزبی خارج از قدرت بیشترین کمکی که به ایشان می‌توانیم انجام دهیم نظارت و نقد مشفقانه و جدی ایشان و همکارانشان خواهد بود، از این رو امیدواریم مجموعه دولت آینده پذیرای حقوق اساسی و نقدهای سازنده ما باشد و در همه حال حقوق منتقدان و مخالفان خود را پاس دارد.
ما انتظار داریم دولت آینده اعتدال و واقع بینی را سرلوحه عمل خود قرار دهد و اجازه ندهد تفکرات افراطی و فراقانونی که می تواند نه تنها بنیاد دولت نهم که بنیاد حیات ملی و بین المللی ایران را به مخاطره اندازد، بر برنامه های دولت آینده مستولی شود.
از نیروهای وفادار به اصلاحات نیز می‌خواهیم با جدیت از تمام ظرفیت‌های به وجود آمده در دوران اصلاحات به ویژه، فرآیندهای دموکراتیک و پایگاه اجتماعی و فرهنگی و علمی سازمان نخبگانی که توانستند در دوران انتخابات تکیه‌گاه پیوند اصلاح طلبان با جامعه باشند در گسترش ارتباط با بدنه جامعه بهره وافی ببرند.
از خداوند بزرگ برای پاسداشت دستاوردهای نواندیشانه دینی در دفاع از آزادی و حقوق مردم و نهادینه کردن آزادی و دموکراسی برای تحقق عدالت و پیشبرد توسعه و اصلاحات مدد می‌جوییم و به توان ملت در ناتمام نگذاشتن تجربه نوین دموکراسی در ایران سخت امیدواریم.

جبهه مشارکت ایران اسلامی
5 تیر ماه 1384

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد